Jump to content

Toggle shoutbox Shoutbox Open the Shoutbox in a popup

@  Fastlain : (21 April 2026 - 02:38 PM) Butcher can only play if he sponser hitman fragnet server
@  kansta : (19 April 2026 - 06:03 PM) https://discord.gg/GF73Qv3dc9 if you need sof2 so join my discord
@  kansta : (19 April 2026 - 06:02 PM) 8pm cest we play
@  Butcher : (18 April 2026 - 08:05 PM) I'm gona play sometime in tea, when is it going?
@  Stark.420 : (09 April 2026 - 07:42 AM) for sure its fun
@  luisu : (08 April 2026 - 09:25 PM) Need to come own some day..
@  Stark.420 : (08 April 2026 - 08:04 PM) /connect 85.144.232.228:20100 8 pm cest
@  ZioNi : (07 April 2026 - 08:17 AM) amex sucks btw
@  ZioNi : (07 April 2026 - 08:17 AM) sup ross
@  Stark.420 : (06 April 2026 - 07:56 PM) https://imgur.com/a/SaGdmwP 20 players in demo tonight, 8 pm CEST
@  Fastlain : (06 April 2026 - 04:01 PM) yo jaron is there away we can do it for you , or help you ?
@  shift : (06 April 2026 - 04:23 AM) dont have the time to maintain it unfortunately
@  kansta : (05 April 2026 - 09:23 AM) yo, can you put fairplay back? :D
@  Fastlain : (15 March 2026 - 01:37 PM) connect 85.144.232.228:20100
@  kansta : (06 March 2026 - 06:38 PM) tea time
@  kansta : (06 March 2026 - 06:38 PM) https://www.mediafir...o/DEMO.zip/file
@  Fastlain : (19 February 2026 - 07:02 PM) where my TeA games at
@  Ibrahimovic : (19 January 2026 - 07:44 PM) :ph34r:
@  XILLAX : (12 January 2026 - 11:44 AM) dAN-G_ is gay
@  shift : (05 January 2026 - 02:53 AM) db is back time to hack
@  TRUE : (20 December 2025 - 06:48 PM) candyman
@  dAN-G_ : (09 December 2025 - 06:48 AM) stfu xillax
@  Fastlain : (04 December 2025 - 01:45 PM) btw fuck full
@  Fastlain : (04 December 2025 - 01:45 PM) iOwn > all
@  XILLAX : (02 December 2025 - 11:37 PM) Also, f*ck code :-)
@  XILLAX : (02 December 2025 - 08:34 PM) AMEX
@  XILLAX : (02 December 2025 - 08:34 PM) IS
@  XILLAX : (02 December 2025 - 08:34 PM) LIFE
@  katana. : (28 November 2025 - 10:31 PM) -CODE- SHOT!! 4 LIFE!!!
@  jet/milkman/... : (07 November 2025 - 06:19 PM) cC. Forever :-)

Photo

Interview with PRSK

43 replies to this topic

#1 TRUE

TRUE

Contributor

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,113 posts
  • Demo Clan:(36Ch)

Posted 01 June 2011 - 09:46 AM

TRUE: Czesc ProSkiller. Jezeli jestes gotowy mozemy zaczac wywiad

PRSK: Witam, fajka odpalona, kawka gotowa, umysl swiezy chyba mozna zaczynac ;)

TRUE: Na wstepnie powiedz jak poszedl mecz z 3v, ktory rozgrywaliscie przed chwila na fullu ze swoim klanem Ks. ? Wiem, ze wynik meczu pomeidzy Ks. i 3v na demie (runda playoff) minimalnie przeszedl na szale 3v i finalnie przegraliscie...

PRSK: Mecz byl bardzo wyrownany, wybrali mnie jako jednego z kluczowych graczy tego meczu, choc czuje wielki niedosyt bo nie gralem tego co zawsze, podobnie jak reszta moich zawodnikow.. Sadze iz moglismy spokojnie ich ograc ale coz jest jak jest.. Tak jak pisalem pozostaje niedosyt bo dawno nie wygralem cup'a i jestem cholernie glodny zwyciestw:(

TRUE: Ostatnie miesiace to zdecydowana przewaga map. Powiedz jak to jest grac przez wiele lat w tym samym skladzie na jednej mapie (mp_shop) by pozniej przejsc na dodatkowe mapy ? Nieznane dla Was wczesniej. Ciezko jest sie uczyc wszystkiego od nowa, czy to przychodzi naturalnie ?

PRSK: Hmm chcialoby sie powiedziec wreszcie! Mapy praktycznie dla kazdego z nas byly i sa znane, bo mielismy stycznosc juz z nimi na wersji "gold" gdzie Rasta jak i Ja przezylismy lata swietnosci, teraz jest to powrot do prawdziwego grania, koniec kamperstwa i glupich zasad ARC i nareszcie czysty skill, szybka gra, cos pieknego! Co do tego samego skladu, to nie wyglada to tak, stracilem wiele kluczowych graczy w kadrze Polski i jest cholernie ciezko odbudowac mistrzowski team, brakuje tego zaangazowania jakie bylo kiedys, jakie mozna bylo czuc od Karfura, Lorshe czy chociazby swietej pamieci Wombata, ale coz idziemy dalej i wydaje mi sie, ze wszystko zmierza do tego zeby wrocic na szczyt.
TRUE: Jezeli jestesmy przy mapach to powiedz czy to prawda, ze pierwsza dodatkowa mapa do SOF 2 Demo to faktycznie byla robota Polaka ? Przerobil On bowiem mape dust pochodzacej z CS'a (Counter Strike) na potrzeby SOF 2 Demo pod koniec 2003 roku

PRSK: Tak bylo, jezeli sie nie myle i dobrze pamietam to byl to nie jaki Drag? Wprowadzil on bodajze mp_dust i potem mp_italy, a takze uzywany do dzis DjMiniFix, ktory umozliwial gre na mapach. Furory te mapy nie zrobily, poza tym byl to czas golda, na demie nie bylo przeciwnikow, Polacy lali kazdego i byli uwazani za cziterow. Na goldzie scena byla o wiele starsza, dojrzalsza no i skillowo wiadomo lepsza, byl tez anty czit "punk buster" wiec nie bylo takiego whine..

TRUE: W takim razie to oznacza, ze przyszlosc SOFa 2 to mapy dolaczonego do dema czy przejscie na pelna wersje tej gry ?

PRSK: Ludzie z dema sa zamknieci na mapy, jest garstka graczy, ktorzy chetnie graja i chca sie rozwijac dalej ale przewazaja ci co sie zamkneli na shopie i wola grac nonstop to samo, co moim zdaniem jest totalnym debilstwem i jedyne wnioski jakie z tego moge wyciagnac to takie, ze boja sie wyzwania, nie znaja taktyk i poprostu odstaja skillowo. Gra Ctf czy Inf na zasadach CO jest o wiele inna i trudniejsza od ARC i shopa. Ogolnie rzecz biorac ci co sie uwazaja za "pro" demowcow smiesza mnie, uwierzcie mi wielu z nich nie zdaje sobie sprawy nawet jak mozna grac w Sof'a.
TRUE: Opowiedz jak wygladaly Twoje poczatku zwiazane z SOF'em. W jakim roku zaczynales, w jakim grales klanie, jak wygladala scena na tamten rok.

PRSK: Heh poczatki byly smieszne, ogolnie cala historia jest dosc zabawna, byl to koniec 2002 roku, gra zarazil mnie moj ojciec, ktory znalazl Sof i na poczatku byl jedna z czolowych postaci polskiej sceny hehe.. W tym czasie nie kazdy z nas mial internet, ja zeby pograc, musialem leciec od razu po szkole do biura swojego taty bo nie mialem jeszcze wtedy dostepu do sieci.. i tak codziennie siedzialem do wieczora i cwiczylem :) Demo na poczatku wygladalo fatalnie.. owszem ludzi i serverow moze bylo.. pamietny TenBit.pl servery PifPaf'a :) no ale nie bylo zadnego antyczita i na prawde roilo sie od cziterow.

TRUE: Slyszalem smieszna anegdote, ze do gry jakoby 'zmusil' Cie Twoj tata, ktory gral w to praktycznie od poczatku powstania gry.

PRSK: Heh to prawda, pisalem juz wyzej, smieszna kolej rzeczy, on dawno skonczyl, a mnie pozostawil z nalogiem bo tak to tylko moge nazwac :P

TRUE: Co w takim razie stalo sie z serwerem o nazwie tenbit.pl ? Pamietam, ze w czasach kiedy dzialal ten serwer scena SOF'a byla praktycznie zdominowana przez Polakow. Stanowilismy okolo 75% wszystkich graczy. Czy to nie zmotywowalo zgromadzonych Polakow na serwerze tenbit.pl do zalozenia wlasnych serwerow i rozszerzenia sceny, kiedy tenbit.pl umarl ?

PRSK: TenBit istnial przez pare dobrych lat, ogolnie portal TenBit.pl byl dosyc popularny w Polsce w tym czasie, bylo to jedne z najwiekszych forum, a takze umozliwiali ludziom zakladanie darmowych blogow. Zapewne potem zaczely sie im problemy, stopniowo portal umieral no i tak tez sie stalo z serverem, ktory nam udostepniali. Scena byla totalnie zdominowana, Polacy przewazali nad reszta graczy z zagranicy. Zbudowalismy swoja wlasna scene, tylko dla Polakow, powstawaly polskie ligi, gdzie klanow bylo naprawde duzo i mozna bylo postrzelac na jakims poziomie.

TRUE: Kiedy rozegraliscie pierwszy oficjalny mecz pomiedzy panstwami ? Kto byl w tym skladzie i kto 'zarzadzal' druzyna ?

PRSK: Hmm ja jako gracz konfliktowy, z charakterem, nie potrafilem sie dogadac z reszta zawodnikow i nie bylo mnie w tym skladzie, ale 1 Nations Cup na demie zostal zorganizowany jakos pod koniec 2004 roku lub poczatkiem 2005, jak dobrze pamietam doszlismy do finalu, ktory sie nie odbyl, wczesniej kazdy mecz praktycznie konczyl sie wynikami podobnymi do 20:3 / 20:5, krotka mowiac przeciwnik nie wychodzil z 5 pkt.
Liderem w tym czasie bodajze byl Martinno, pozniejszy lider kadry Polski na fullu, a w skladzie moglismy znalezc takich zawodnikow jak, BloodyShark, Karfur, DemoniC, Wombat, LorshE, legendy polskiej sceny.

TRUE: Czasy kiedy nie bylo fairplay'a to calkowicie inne czasy. Pamietasz jakies smieszne historie z tym zwiazane ? Ewidentych cheatorow uwazajacych sie za 'czystych' ?

PRSK: Hehe sam mialem krotka przygode z wh, burza hormonow, gowniarzerskie czasy, ale kazdy z nas mial z tym stycznosc i wiekszosc czolowych graczy tak zaczynala.. Bylo wiele ludzi, ktorzy prezentowali wysoki poziom, a pozniej konczyli zbustowani.. Chociazby BloodyShark, ktory po jakims meczu wyslal swojego ss'a z blue, gdzie perfidnie bylo widac, czarna drabinke przy wejsciu do office, co oznaczalo, ze gral na wh :) Byly niezle jaja wtedy.

TRUE: Mowimy o fairplayu czyli 'homeade program' stworzony przez rocket'a rowniez gracza. Wurzil (znany hacker SOF'a) odrazu po wyjsciu tego programu wrzucal nowe screenshot'y z gry pokazujace, ze jednak mozna obejsc to zabezpieczenie. Rok temu wyszlo na jaw, ze wielu graczy uzywa programu o nazwie turqua trainer stworzonego rowniez przez wurzila, ktory umozliwia granie z fairplay na wallhacku. Na dodatek Turqua w wywiadzie dla demobase powiedzial, ze spotkal sie z graczami klanu -aMeX-, ktory hostuja fairplay jak i z samym tworca i widzial jak graja oni na podobnym programie, umozliwiajacym takie same mozliwosci jak turqua trainer. Co sadzisz o calej tej sprawie ? Czy uzywanie programu, ktory zostal stworzony przez 'gracza dla gracza' ma jakikolwiek sens ? Rzuca to wielki cien watpliwosci na uczciwie granie najwazniejszych klanow od miminalnie kilku miesiecy.

PRSK: Powiem szczerze, ze nie wtajemniczalem sie zbytnio w ta historie, nie interesuja mnie takie rzeczy, to, ze probowali i uzywali tego moze swiadczyc jedynie o tym, ze sa kurewsko slabi. FairPlay stworzony przez Rocketa? Wydawalo mi sie, ze to Shifty jest mozgiem tego programu.
Scena dema roi sie od frajerow, nie ma powaznego grania, wiekszosc nie wie co to powazne granie, sa to ludzie zamknieci na wiekszy obszar i zamiast skupiac sie na graniu dzieje sie rzeczy takie, a nie inne..wracajac do tematu to sadze iz na obecna chwile scena jest "czysta", a te historie to raczej zart :)

TRUE: W 2008 odszedl jeden z najbardziej wplywowych graczy Polskich - Wombat. Niektorzy uwazaja, ze jego smierc przyczynila sie do oslabienia wszystkich aspektow Polskiej sceny. Drudzy uwazaja ze po Jego smierci nastapil prawdziwy wylew dobrych graczy (np. KaVe). Scena stala sie bardziej otwarta na nowych graczy. Jak sie do tego ustosunkowujesz ?

PRSK: Trudny temat, byla to straszna tragedia i poczulismy ja mocno, bo bylismy blisko ze soba i kazdy z nas czul wielka sympatie do Huberta. Po jego smierci ja przejalem dowodzenia w kadrze i kazdy z nas za wszelka cene chcial wygral Nations Cup zeby uczcic jego pamiec. Tak tez sie stalo, stworzylismy team, ktory byl nie do pokonania, w pamietnym finale z Holandia, wyprawialismy cuda, moj i Windowsa aim byl porownywalny do aimbota, ciezko bedzie ten mecz zapomniec, a radosc po zdobyciu zlota byla ogromna glownie ze wzgledu na Wombata. Co do kave to wybil sie on dopiero w 2010 roku.. Staram sie dawac kazdemu szanse gry, ale niestety brakuje talentow, brakuje zaangazowania, nie mam zbytnio w kim wybierac, bo tak na prawde z nowych ludzi nikt nie jest w stanie wejsc do kadry co mnie bardzo doluje :/

TRUE: W 2010 nastapil prawdziwy podzial Polskiej ligi. W cupie o DemoBase Nations Cup V mialy brac udzial dwie Polskie druzyny, pozniej trzy, momentami była mowa o czterech. Mowila sie o kompletnym niepowodzeniu Polskiej reprezentacji. W trakcie i po rozegraniu cup'a gracz z pierwszego skladu - C4 zaczal wywlekac niepowodzenia na forum publicznym. Niedlugo pozniej przestal grac i teraz jest nieaktywny. Powiedz czym to bylo spowodowane, czy bylo to 'zmeczenie materialu' czy ten rok poprostu 'nie byl wasz' ?

PRSK: 2 liga Nations Cupa to wedlug mnie bardzo dobry pomysl, slabsi gracze, rozwijajacy sie dopiero, moga poczuc ten specyficzny stres jaki jest podczas tych meczy, maja szanse zablysnac zeby pozniej przebic sie do glownego skladu. Ostatnie 2 lata w Nations Cupach sa kompletnie nie udane dla nas i ja zdaje sobie z tego sprawe, chcialem sie juz poddac i oddac kadre ale nie widze godnego nastepcy i chlopaki widza tylko mnie w roli kapitana, wiec nie moglbym im tego zrobic:P Dzieje sie tak ze wzgledu na to, ze odeszly kluczowe postacie z kadry, tak na prawde z mistrzowskiego teamu, zostalem tylko ja Windows i Malydok, ktory nie ma warunkow do grania, ze wzgledu na studia:(

TRUE: Na Twoich dyskach sa pamiatki w postaci dem i screenshotow z rozgrywanych meczy ?

PRSK: Niestety nie, zaluje strasznie, ze nie zapisywalem tego i nie przechowywalem..

TRUE: Twoj: ulubiony gracz, znienawidzony gracz, ulubione miejsce (mp_shop), ulubiona godzina grania, ulubione powiedzenie.

PRSK: Nie chcialbym pisac kogo lubie, kogo nie lubie, moge tylko napisac, ze duzo podpatrywalem pure'nuba i wzorowalem sie na nim, zanim doszedlem do wysokiego poziomu. Ulubiona mapa jest mp_jor1. Najczesciej gram w godzinach 12-18, ale najlepiej sie gra wieczorami;) Ulubione powiedzenie? Sa dwa:D BIERZA FLAGE, SAM MECZU NIE WYGRAM

TRUE: Czy widziales sie kiedykolwiek z jakims graczem z SOFa na zywo ? Jezeli tak to kiedy sie to odbylo i gdzie.

PRSK: Rok temu na wakacjach wybralem sie z moja dziewczyna do 3 miasta odwiedzic RastaMana i Hitbustera, spotkalem takze KaVe, bylo niezle!:D Pod koniec czerwca organizujemy zlot, prawdopodobnie nad Jeziorem Solinskim, poki co ma sie pojawic minimum 8 osob.

TRUE: W niedlugim czasie minie 10 lat odkad zaczales grac w SOF'a 2 Demo. Uwazasz siebie za weterana tej sceny ? Widziales wiele faz tej gry. Opowiedz jak to sie odbywa Twoimi oczami

PRSK: Dokladnie to jest nie cale 9 lat :P No jestem weteranem inaczej nie moze byc. Przewinelo sie tyle osob, a zostala jedynie garstka twardych zawodnikow, ktorzy dalej walcza juz przez tyle czasu! To jest cos!

TRUE: Dzieki za wywiad. Na koniec powiedz co sadzisz o klanie (36Ch), jakas zabawna historie zwiazana z SOFem i kilka slow od siebie.

PRSK: Gdy widze (36Ch) przychodzi mi do glowy od razu tylko jedna mysl, TRUE.
Jezeli ktos bylby chetny na wypad z nami, jak najbardziej zapraszam! Piszcie do mnie, kontakt do mnie nie trudno dostac, im wiecej nas bedzie tym lepsza impreza!!
Dzieki za wywiad i pozdrawiam starych wyjadaczy

Posted Image

#2 SyLt

SyLt

Contributor

• Members
  • PipPipPipPip
  • 2,879 posts
  • Demo Clan:-s3'5-
  • Demo Team:-aReA cOdE-
  • Fairplay Guid:0NT0P

Posted 01 June 2011 - 09:56 AM

kurwa

Edited by SyLt, 01 June 2011 - 10:39 AM.

...still -=]SyLt On ToP[=-

#3 Skiller

Skiller

Contributor

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,820 posts
  • Demo Clan:Ks
  • Demo Team:[B]illy's
  • Fairplay Guid:m@tii

Posted 01 June 2011 - 09:57 AM

troche napisalismy

...LEGEND...

#4 terrorpolak

terrorpolak

Elite

• Members
  • PipPipPip
  • 441 posts
  • Fairplay Guid:Y4KUZ

Posted 01 June 2011 - 09:58 AM

LOOOOOOOL

#5 Altidore

Altidore

Contributor

• Members
  • PipPipPipPip
  • 2,808 posts

Posted 01 June 2011 - 10:16 AM

Fajnie prsk, że zauważyłeś moje zaangażowanie w tą gre i mój talent ;<

#6 Szycha'

Szycha'

Elite

• Members
  • PipPipPip
  • 486 posts
  • Demo Clan:sNs. / ROYAL
  • Demo Team:-
  • Fairplay Guid:930bb

Posted 01 June 2011 - 10:37 AM

o kurwa hehe

#7 Focusmok

Focusmok

FNG

• Members
  • Pip
  • 89 posts
  • Demo Clan:>>DeX<<
  • Fairplay Guid:haxed

Posted 01 June 2011 - 10:53 AM

Zawsze wierny, nigdy niedoceniany... Masa o Tobie te słowa umcy umcy umcy yo
Posted Image

#8 Skiller

Skiller

Contributor

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,820 posts
  • Demo Clan:Ks
  • Fairplay Guid:m@tii

Posted 01 June 2011 - 11:16 AM

.

Edited by Skiller, 01 June 2011 - 11:17 AM.

...LEGEND...

#9 malydok

malydok

Contributor

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,897 posts
  • Fairplay Guid:8d8fe

Posted 01 June 2011 - 12:07 PM

pysior jebako ty
ale wywiad niech mnie hój

#10 sndk

sndk

Elite

• Members
  • PipPipPip
  • 327 posts

Posted 01 June 2011 - 01:58 PM

LOL kogo to był pomysł ?
FREEEEEEEEZ TY KURWO JEBANA

#11 RastaMan

RastaMan

FNG

• Members
  • Pip
  • 52 posts
  • Demo Clan:Ks.

Posted 01 June 2011 - 03:30 PM

demonic i martinno w kadrze na demie ??

#12 MICHO

MICHO

Advanced

• Members
  • PipPip
  • 112 posts
  • Demo Clan:Ksieza
  • Fairplay Guid:7144b

Posted 01 June 2011 - 03:56 PM

super historia aż łezka się kręci
Posted Image

#13 shivus

shivus

Elite

• Members
  • PipPipPip
  • 392 posts

Posted 01 June 2011 - 04:34 PM

imo niektore pytania troche niedopracowane gdyz nie za bardzo znasz historie a zadajesz pytanie na podstawie tej wiedzy. mogles dac je sprawdzic wczesniej mi jestem chodzaca sofopedia ;p chociazby jesli chodzi o wombata, to przestal on juz dawno sam grac i przekazal "opaske" kapitana prosiakowi

Edited by shivus, 01 June 2011 - 04:35 PM.

Posted Image
R.I.P Hubby R.I.P Scott .. never forgotten

sNs!

#14 DARK

DARK

Contributor

• Members
  • PipPipPipPip
  • 2,643 posts
  • Demo Clan:c4.
  • Fairplay Guid:ce0f7

Posted 01 June 2011 - 06:17 PM

tl;dr
Posted Image - CODE - Demobase Teamcup II 2009
Posted Image Noobroom Cup - The Brotherhood bro|
Posted Image c4. - Demobase INF Open Cup VI [2010]
Posted Image c4. - Facing Worlds II Cup [2010]
Posted Image Stef stuntpiloot

#15 @liltunechi

@liltunechi

Contributor

• Members
  • PipPipPipPip
  • 914 posts
  • Demo Clan:Chaos

Posted 01 June 2011 - 06:33 PM

kurwa mac
You tell me; what money can't buy.
I'll prove you wrong.

#16 s1EK`

s1EK`

Contributor

• Members
  • PipPipPipPip
  • 802 posts
  • Demo Clan:. zeroDiGN1TY`
  • Fairplay Guid:e34ec

Posted 01 June 2011 - 07:00 PM

a ten co kurwa gwiazdor?
Posted Image

Posted Image Posted Image Sec. Nations Cup IV 2009 - POL2
Posted Image Posted Image Sec. Nations Cup V 2010 - POL2

#17 shivus

shivus

Elite

• Members
  • PipPipPip
  • 392 posts

Posted 01 June 2011 - 09:51 PM

zaplacil
Posted Image
R.I.P Hubby R.I.P Scott .. never forgotten

sNs!

#18 bucket

bucket

Contributor

• Members
  • PipPipPipPip
  • 1,597 posts
  • Demo Team:|NoDe|
  • Fairplay Guid:5ed2e

Posted 02 June 2011 - 07:23 AM

co u ciebie?

make it english

#19 kaVe

kaVe

Advanced

• Members
  • PipPip
  • 173 posts
  • Fairplay Guid:fdafe

Posted 02 June 2011 - 08:03 AM

nudzi sie wam widze ostro. Ladnie to tak pisac na moj temat? jestem chujowy dlatego nie gram na fullu z prsk ;(

a tak wgl to siema all. :) dawno was nie widzialem

Edited by kaVe, 02 June 2011 - 08:03 AM.

Posted Image

#20 Altidore

Altidore

Contributor

• Members
  • PipPipPipPip
  • 2,808 posts

Posted 02 June 2011 - 03:09 PM

siema kaVe

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users